Το μάθημα αυτό αναφέρεται καθαρά στο κατασκευαστικό κομμάτι των εγχόρδων οργάνων.

Προσανατολίζεται στον μουσικό, ο οποίος θέλει να εμβαθύνει τις γνώσεις του στον τομέα της κατασκευής του οργάνου με το οποίο ασχολείται, προκειμένου να το γνωρίσει μέσα από μία άλλη οπτική γωνία που θα τον βοηθήσει να του αποσπάσει και τα μέγιστα από πλευράς απόδοσης. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να το προσαρμόζει ακριβώς επάνω στις ανάγκες του ή να είναι έτοιμος να εξηγήσει και να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε περίεργη συμπεριφορά του.

Το μάθημα έχει θεωρητική και πρακτική υφή και ο καθένας μπορεί να εμβαθύνει όσο θεωρεί ότι του είναι χρήσιμο.

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

antonis-panagopoulosΓεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1974.

Η ενασχόλησή του ξεκίνησε σε ηλικία 10 χρονών κάτω από την καθοδήγηση του θείου του Κώστα Δούκα που είναι και κατά πολύ μεγάλο μέρος δάσκαλός του.

Συμμετέχει σε πολλά σχήματα της περιοχής, κυρίως των Πατρών και ταυτόχρονα ξεκινά να ασχολείται και με την κατασκευαστική πλευρά των οργάνων. Μέχρι το 2002 ιδρύει αρκετά σχήματα και κάνει αρκετές εμφανίσεις κυρίως στην περιοχή των Πατρών, ενώ συμμετέχει σε αρκετές ηχογραφήσεις καλλιτεχνών της τοπικής σκηνής.

Το 2000 ξεκινά να διδάσκει στο Πολύμνιο ωδείο και το 2002 ξεκινά να εργάζεται ως υπεύθυνος service και τμήματος εγχόρδων σε μεγάλο κατάστημα του χώρου. Το 2004 ξεκινά να διδάσκει στο ωδείο Φίλιππος Νάκας μέχρι και το 2007. Το 2006 ιδρύει το σχήμα Quadra, με το οποίο κυκλοφορεί ένα EP με 4 συνθέσεις.

Έχει οργανώσει σεμινάρια ηλεκτρικής κιθάρας με θέμα τον αυτοσχεδιασμό και επίσης σεμινάρια γύρω από το κατασκευαστικό κομμάτι των σύγχρονων ηλεκτρικών εγχόρδων.

   • / επιστροφή στα μαθήματα /