ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ / ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ

  • Ατομικά μαθήματα
  • Διάρκεια: 45′
  • Περιλαμβάνεται θεωρία μουσικής και τεχνικές παιξίματος
  • Η ύλη προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε μαθητή
  • Δυνατότητα μελέτης σε ειδικά διαμορφωμένο μελετητήριο στον χώρο της σχολής

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

philippopoulos-giorgos-guitar

Ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική στα 14 με πρώτο του όργανο το μπουζούκι. Παράλληλα ξεκίνησε να ασχολείται και με την κιθάρα.

2000: Εγγράφεται στο Πολυτεχνείο Πατρών στο τμήμα Μηχανικών, Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής.

2001: Ξεκινάει ιδιαίτερα μαθήματα κιθάρας με τον Διονύση Κανάκη. Σε αυτή την περίοδο ασχολείται με τη rock κιθάρα και δημιουργεί αντίστοιχες μπάντες. Επίσης λαμβάνει μέρος στη μουσική ομάδα Directions in music με επικεφαλής τον Διονύση Κανάκη και πραγματοποιεί συναυλίες με κιθαριστική μουσική, με επιρροές κυρίως από Steve Vai, Joe Satriani, Yngwie Malmsteen, Paul Gilbert, Jason Becker και Marty Friedman. Πειραματίζεται με διάφορα είδη μουσικής όπως blues, funk, metal, rock.

2005-2008: Το 2005 διδάσκει για πρώτη φορά στο ωδείο Φίλιππος Νάκας για ένα χρόνο. Το 2006 διδάσκει στο Πρωτότυπο Ωδείο Πατρών μέχρι το 2008, ενώ παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα αρμονίας από τον Βαγγέλη Κορδομπούλη.

2007: Δίνει εξετάσεις για τα grades 5-8 RGT του London College of Music και επιτυγχάνει με distinction.

2010: Μετά το πέρας των στρατιωτικών υποχρεώσεων, παίζει σε διάφορα bands της Πάτρας με διαφορετικά είδη μουσικής και κορυφαίες στιγμές την συμμετοχή του στους Βlack Ηumor για μία season (all around rock), αλλά και στους Night & Day, τους οποίους δημιούργησε με τον Δ. Κανάκη και κινούνται σε gypsy jazz και latin ακούσματα.

2011: Γίνεται δεκτός unconditionally στο Leeds College of Music, όπου και εγγράφεται στο jazz department. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μαθήματα με τους Jamie Taylor, Tom Quayle, και Γιάννη Παυλίδη.

2014: Αποφοιτά από το Leeds College of Music, με τον τίτλο Bachelor in Music (BA) με ειδίκευση στην jazz κιθάρα. Ταυτόχρονα στη σχολή, μέσα από συνεργασίες μεταξύ των διαφόρων τμημάτων της (pop-classical & jazz department), συνεχίζει την επαφή που είχε πάντα με όλα τα είδη, όπου πρωταγωνιστεί η ηλεκτρική κιθάρα ως όργανο (blues – funk – rock – fusion – metal).

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με κορυφαίους μουσικούς του πλανήτη, όπως ο κιθαρίστας Guthrie Govan και από το χώρο της jazz ο Adam Nussbaum και ο Jerry Bergonzi. Έχει παρακολουθήσει επίσης μαθήματα ενορχήστρωσης, large jazz ensemble, και σύνθεσης.  • / επιστροφή στα μαθήματα /