ΜΑΘΗΜΑΤΑ DRUMS

  • Ατομικά μαθήματα
  • Τμήμα για παιδιά 7-13 ετών
  • Διάρκεια: 45′ – 60′
  • Περιλαμβάνεται θεωρία μουσικής και τεχνικές παιξίματος
  • Η ύλη προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε μαθητή
  • Δυνατότητα μελέτης σε ειδικά διαμορφωμένο μελετητήριο στον χώρο της σχολής

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ:

 

 

– ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ

vaggelis-goumas-drumsΓεννήθηκε το 1968 στην Πάτρα. Ξεκίνησε να ασχολείται με τα τύμπανα σε ηλικία 15 ετών, παίζοντας σε τοπικές μπάντες.

1989: Με το συγκρότημα “Wild Gift” δημιουργούν το album “Lexeme”, που κυκλοφορεί αργότερα από την BM6. Κάνει μαθήματα τυμπάνων & θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών με τον Νίκο Τουλιάτο.

1990-1996: Συμμετέχει σε πολλά σχήματα παίζοντας ροκ, μπλουζ και αυτοσχεδιαζόμενη μουσική. Με το συγκρότημα κρουστών “Ηχόδραση” συμμετέχει σε παραστάσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (συναυλίες κρουστών και μουσική επένδυση σε ταινίες βουβού κινηματογράφου).

1992: Δημιουργεί με τον Νίκο Τουλιάτο την πρώτη σχολή κρουστών στην Πάτρα με το όνομα “Εργαστήρι Κρουστών Πάτρας”.

1996: Δημιουργεί την σχολή “Μουσικής Πράξης”.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους: Günter Sommer, Fredy Studer, Terry Bozzio, Γιάννη Σταυρόπουλο, Νίκο Σιδηροκαστρίτη, Σπύρο Παναγιωτόπουλο, Στέφανο Δημητρίου, Shankarlal, Herman Neighring

Τα τελευταία χρόνια, εκτός από μαθήματα, έχει δημιουργήσει το συγκρότημα Wired και Blue Fox Band παίζοντας Rock , Pop και Blues Covers.

Δισκογραφία: “Lexeme” · 1989, “Fairytales” – Chris Galanopoylos & Friends · 1996, “Swinging Through the Surface” – Christos Anestopoulos

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΟΥΒΑΣ

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Ασχολείται με την μουσική από τα 16 του χρόνια. Γράφτηκε στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών και έκανε μαθήματα drums με τον Λεωνίδα Πλιάτσικα, όπου και τελείωσε τις σπουδές του το 2000.

2000-2002: Στο διάστημα αυτό συμμετέχει ενεργά στην μουσική σκηνή της Ελλάδας, παίζοντας με γνωστούς μουσικούς της χώρας σε διάφορα festivals με συγκροτήματα jazz, funk, R&B, blues και άλλα.

Επιτυγχάνει στις εισαγωγικές εξετάσεις του πανεπιστημίου του Rotterdam της Ολλανδίας “Codarts University Of Arts”.

2003: Κατά την 4ετή παραμονή του στην Ολλανδία παρακολουθεί μαθήματα με γνωστούς μουσικούς της jazz διεθνής σκηνής και ιδρύει διάφορα συγκροτήματα, δίνοντας συναυλίες σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Συμμετέχει στο πολυεθνικό συγκρότημα της Κορεάτισσας πιανίστριας Soo Cho και κυκλοφορεί σε όλη την Ευρώπη το πρώτο του cd με τίτλο “Prayer” από την γνωστή δισκογραφική εταιρεία Challenge Records  (Μάιος του 2006).  Με το ίδιο συγκρότημα κερδίζει την πρώτη θέση στον διαγωνισμό Young VIP  που έγινε στο Amsterdam  – Ιούλιος 2006

Επίσης παίζει με το συγκρότημα Poly Quartet αποτελούμενο από  Έλληνες μουσικούς και κερδίζει την πρώτη θέση στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Motives For Jazz που έγινε στο Hasselt του Βελγίου  – Ιούλιος 2007

Με το ίδιο σχήμα κάνουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με την ελληνική δισκογραφική εταιρεία Puzzlemusik και πραγματοποιούν περιοδείες στην Ελλάδα και σε διάφορες χώρες της Ευρώπης (Ολλανδία, Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Ελλάδα κ.ά.).

2007: Αποφοιτά με άριστα από το πανεπιστήμιο του Rotterdam της Ολλανδίας “Codarts University Of Arts” με  Bachelor of music (BM)  από τον Hans Van Oosterhout και τον Kris Goessens σπουδάζοντας Drums Jazz, αυτοσχεδιασμό, πιάνο, ενορχήστρωση και μουσική παιδαγωγική.

Από το 2007 ο Σωτήρης Ντούβας εγκαθίσταται μόνιμα πλέον στην Ελλάδα, όπου συνεργάζεται με μουσικούς της jazz σκηνής της χώρας.

2009: Δίνει εισαγωγικές εξετάσεις στο πανεπιστήμιο της Αμβέρσας “Artesis” και περνάει με επιτυχία στο “master degree of jazz drums”, έχοντας πλέον 2 έδρες.

Συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις και έχει συνεργαστεί με εικαστικούς καλλιτέχνες, χορευτές, και ηθοποιούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δίνει σεμινάρια και διαλέξεις σχετικά με τον αυτοσχεδιασμό, την jazz, την ανάπτυξη μουσικών μοτίβων στον αυτοσχεδιασμό και τους περιττούς ρυθμούς, όπου και εφαρμόζει πρακτικά με το συγκρότημα Τζουμ, παίζοντας μία μίξη από την παραδοσιακή μουσική της χώρας μας και άλλων ανατολικών χωρών, στο classic rock και την ψυχεδέλεια.

Συμμετοχές σε festivals στην Ελλάδα και το εξωτερικό: North Sea Round Town (Rotterdam, Netherlands), Festival de Muzen (Amersfoort, Netherlands), Playfestival Motives for Jazz (Hasselt, Belgium), Prishtina Jazz Festival (Prishtina, Kosovo), Grolsch International Jazz Festival (Enschede, Netherlands), Jazz In Duketown (den Bosch, Netherlands), Jazz Affairs (Groningen, Netherlands), Zante Jazz Festival (Ζάκυνθος, Ελλάδα), Τήνος Jazz Festival (Τήνος, Ελλάδα), Cinnamon Festival (Λίμνη Λάδωνα, Ελλάδα), Ιπποκράτεια (Κως, Ελλάδα) κ.ά.

Σεμινάρια και μαθήματα με: Jeff Ballard, Horacio “Εl Νegro” Hernandez, John Taylor, John Abercrombie, Heyn Van Den Geyn, Steve Clover, Kiko Freitas, Jim Black, Hans Van Oosterhout, Fred Krens, Ruben Van Rompaey κ.ά.

Συνεργασίες με: Jason Lindner, John Ruocco, Heyn Van Den Geyn, Jasper Blom, Eric Vloeimans, Ruud Breuls, Angelo Verploegen, Jan Van Duikeren, Ed Verhoeff, Ben Sluijs, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Ελένη Καραΐνδρου, Παναγιώτη Ανδρέου, Βασίλη Ξενόπουλο, Δημήτρη Τσάκα, Κώστα Κωνσταντίνου, Αντώνη Ανδρέου, Μάνο Αχαλινωτόπουλο, Ελένη Βαλεντή, Δημήτρη Σεβδαλή, David Lynch and the Heavy Metal Band, Θοδωρή Ρέλλο.  • / επιστροφή στα μαθήματα /